Naam: De Verdwenen Ruïnes van Arnak - Expeditieleiders
Soort spel: Strategisch Spel
Aantal spelers: 1 - 4 spelers
Speeltijd: 90 minuten
Leeftijd: 12+
Uitgever: White Goblin Games
Prijs: €29.95
De voorbereiding
Het spel bestaat uit:
18 voorwerpkaarten
12 artefactkaarten
5 niveau 1 locatietegels
3 niveau 2 locatietegels
3 assistenttegels
4 afgodsbeelden
5 bewakertegels
1 onderzoeksbord
1 maanstaf
6 expeditieleiders en hun bijbehorende elementen
Voordat het spel begint voeg je het spelmateriaal toe aan het basisspel. Het extra spelmateriaal breidt het basisspel uit en is nodig voor de nieuwe onderdelen van deze uitbreiding. Schud het nieuwe spelmateriaal door het bestaande spelmateriaal.
Als je met de uitbreiding expeditieleiders speelt, vervang dan het artefact stenen sleutel en de mijnwerker assistent door deze nieuwe versies. De originele versies kunnen nog steeds in het basisspel gebruikt worden. In een spel mag van elk onderdeel 1 exemplaar zitten.
Het nieuwe onderzoeksbord heeft twee nieuwe onderzoekssporen. Je kunt deze onderzoekssporen met of zonder de uitbreiding expeditieleiders gebruiken.
De voorbereiding is gelijk aan het basisspel, maar heeft wel aanvullingen. Je hebt nu 4 overgebleven afgodsbeelden. Je hebt de overgebleven afgodsbeelden nodig als je met de hagedistempel speelt. Leg ze anders terug in de doos. Ook heb je nu 5 assistenten per stapel op het voorraadbord. Bij de slagentempel heb je twee stapels van 4 en een stapel van 3, 4 of 5 assistenten.
De expeditieleiders geven elke speler unieke vaardigheden. Je kunt de expeditieleiders met of zonder de nieuwe onderzoekssporen gebruiken.
De spelregels
Wanneer je met het onderdeel expeditieleiders van de uitbreiding speelt, neemt elke speler de rol aan van een expeditieleider met unieke strategieën en vaardigheden om Arnak te verkennen.
De spelers mogen en expeditieleider kiezen volgens elke gewenste methode. Wanneer je expeditieleiders willekeurig wilt toewijzen, schud je de expeditieleiderfiches gedekt en neemt elke speler er één.
De 6 expeditieleiders verschillen in moeilijkheidsgraad. Met sommige leiders kun je eenvoudig en makkelijk spelen terwijl je voor andere leiders meer ervaring nodig hebt. Hiernaast staat een list waarbij de leiders waarmee je makkelijk kunt spelen bovenaan en de leiders waarbij je meer ervaring nodig hebt onderaan staan. Voor spelers die Arnak voor het eerst spelen, raden we en leider aan die bovenaan de lijst staat. De verschillende expeditieleiders zijn:
Kapitein - een militair wiens moed zijn grote team inspireert. Hij heeft 3 archeologen.
Valkenier - een vrouw die het dierenrijk goed kent. Ze heeft een arend die nuttige snuisterijen kan ophalen.
Barones - een liefhebster van kunst, maar ook en gewiekst inversteerster. Ze heeft veel manieren om aan voor werpen te komen die ze nodig heeft voor deze expeditie.
Professor - een onderzoeker die de taal en cultuur van verdwenen beschavingen bestudeert. Wetenschappelijke relaties geven hem toegang tot en breder scala aan artefacten.
Verkenner - een eenling die het eiland liever alleen verkent. Ze heeft slechts één archeoloog, maar ze kan meerdere locaties bezoeken.
Mysticus - de meest mysterieuze leider van allemaal. Hij heeft veel manieren om angstkaarten te ontvangen en te vernietigen. De angstkaarten komen ook van pas bij het uitvoeren van mysterieuze rituelen.
Elke leider heeft zijn eigen spelersbord en kaarten die het spelersbord en de startkaarten uit het basisspel vervangen. Neem het spelersbord en de startkaarten die bij je leider horen. Je hebt ook zoals gebruikelijk 2 angstkaarten in je persoonlijke trekstapel. Gebruik de archeologen en de onderzoekstenen uit het basisspel. Je spelersbord kan worden gebruikt met elke spelerskleur uit het basisspel. Kies een spelerskleur en gebruik de bijbehorende tenttegel om je spelerskleur aan te geven. Plaats net zoals in het basisspel de archeologen op de tenten. De tenttegels kunnen ok worden gebruikt om aan te geven welke spelers deze ronde gepast hebben. Als je past, draai je de tenttegel om naar de nachtzijde.
Bepaalde expeditieleiders hebben speciale voorbereidingsregels waarbij één of meer van de spelmaterialen uit deze uitbreiding nodig zijn. Zodra de spelersborden zijn voorbereid, worden de speelvolgorde en startmiddelen zoals gebruikelijk bepaald.
Expeditieleiders hebben, naast de vijf standaardeffecten niet het basisspel, unieke afgodsbeeldeffecten. Je kunt en uniek afgodsbeeldeffect alleen gebruiken wanneer je een afgodsbeeld op een blauw veld legt. Als je met de uitbreiding Expeditieleiders speelt, ben je niet verplicht om de velden voor afgodsbeelden in volgorde te gebruiken. Je mag een blauw veld gebruiken voordat de standaard velden bezet zijn. De vijf standaardeffecten voor afgodsbeelden kunnen gebruikt worden op alle velden, ook als het afgodsbeeld op een blauw veld ligt.
Speel je met de kapitein dan heb je 3 archeologen. Neem de grijze archeoloog en gebruik deze net als de andere archeologen in je spelerskleur.
Het effect van de overdrachtkaart is één van de 3 vrije acties in de tabel: als je geen archeologen geplaatst hebt, dan kun je de kaart niet voor het effect spelen. Als je 1 archeoloog geplaatst hebt, dan is je enige optie het goud. Als je 2 archeologen geplaatst hebt, dan kies je ofwel het goud of het kompas. Als je alle 3 archeologen geplaatst hebt, dan zijn alle opties beschikbaar en kies je er één van.
Net als een angstkaart kan verborgen angst niet voor een effect worden gespeeld. De kaart heeft echter wel een speciale eigenschap: als je deze kaart weet te vernietigen, ontvang je een normale angstkaart in je speelgebied en een kompas.
Je kan ook een specialist inschakelen. Als hoofdactie mag je hier één van je beschikbare archeologen plaatsen om het effect van de zilveren kant van een beschikbare assistent op het voorraadbord te gebruiken. Deze actie kan slechts één keer per ronde worden gebruikt. De archeoloog blijft de rest van de ronde op het veld staan. De archeoloog telt niet als en geplaatste archeoloog (zelfs niet voor overdracht) en kan door geen enkele actie of effect worden verplaatst. Aan het einde van de ronde voeg je hem weer toe aan de andere archeologen.
Speel je met de valkenier dan neem je het arendfiche en leg het op zijn startveld. (Het wordt aan het begin van de eerste ronde naar het volgende veld verplaatst.)
Het effect van de dierenliefde kaart is één van de 3 vrije acties in de tabel. Je keuze wordt bepaald door het aantal bewakers dat je hebt overwonnen: Als je 0 bewakers hebt, dan moet je het goud kiezen. Als je 1 of 2 bewakers hebt, dan mag je kiezen voor het goud of het vernietigen van een kaart. Als je 3 of meer bewakers hebt, dan zijn alle opties beschikbaar en kies je er één van.
Met de kaart opsporen mag je 2 bewakers nemen, dan leg je de niet gekozen bewaker onderop de bewakersstapel.
Je arend begint op het startveld van het arendspoor. Het symbool betekent dat je de arend een veld vooruit moet verplaatsen. Dat kan op verschillende manieren:
De arend gaat aan het begin van een ronde automatisch 1 veld vooruit, ook aan het begin van ronde 1.
Twee van je startkaarten hebben een effect om de arend vooruit te verplaatsen, Valkerij en Dierenliefde.
Met je unieke afgodsbeeldeffect verplaats je de arend vooruit.
Je mag de gunst van een bewaker gebruiken om, in plaats van het effect op de bewakertegel, de arend vooruit te verplaatsen.
Als de arend al op het laatste veld van het spoor ligt, heeft het symbool geen effect.
Tijdens je beurt mag je het effect van de arend op zijn huidige of een vorig veld op het arendspoor gebruiken. De arend keert terug naar het startveld van het arendspoor. Voer daarna het gekozen effect uit. De eerste twee effecten zijn vrije acties. Tijdens een beurt is het mogelijk de arend meerdere keen te verplaatsen en te gebruiken. De effecten locatie 1 en locatie 2 kunnen alleen als hoofdactie van je beurt gebruikt worden. Hiermee kun je elke ontdekte locatie (bezet of niet) van het aangegeven niveau activeren. De arend keert aan het einde van en ronde niet terug. Hij blijft vliegen totdat je één van zijn effecten gebruikt.
Speel je met de Barones dan leg je tijdens de voorbereiding een munt bij de velden II, III, IV en V boven de kaartrij. Aal het begin van de rondes ontvang je tijdens het aanvullen van je hand ook de munten die boven de kaartrij ligt.
Start het spel met express bezorging op hand. Schud de rest van je startkaarten en neem dan nog 4 kaarten op hand zodat je in totaal 5 kaarten op hand hebt. Deze kaart heeft een andere achterkant die je eraan herinnert dat hij nooit in je kaartstapel zit. Aan het einde van de ronde neem je de kaart opnieuw op hand voordat je de kaarten uit je speelgebied schudt en je je hand aanvult. Je neemt de kaart ook op hand als de kaart vernietigd is. Express bezorging zal aan het begin van een ronde altijd een van je handkaarten zijn. Tijdens je beurt kun je Express bezorging spelen wanneer je een voorwerp koopt of ontvangt. In plaats van het voorwerp onderop je kaartstapel te leggen, neem je het voorwerp op hand.
Er is ook de kaart vindingrijkheid. Deze kaart heeft een tabel met drie vrije acties. Je opties zijn afhankelijk van het aantal voorwerpkaarten dat op dat moment in je speelgebied liggen. Als er 0 liggen ontvang je het goud, als er 1 of 2 liggen dan mag je kiezen voor het goud of het kompas en als er 3 of meer liggen dan zijn alle opties beschikbaar en kies je er één van.
Als je met de Professor speelt dan leg je tijdens de voorbereiding de aktetastegel naast je spelersbord. Tijdens het spe kun je kleitabletten en kompassen in je aktetas bewaren. De middelen in je aktetas kunnen alleen voor artefacten gebruikt worden. Neem daarnaast de bovenste 3 artefacten van de stapel en leg ze open naast je spelersbord, dit is je archief. Ook leg je zoals aangegeven de middelen bij de velden II, III, IV en V boven de kaartrij.
De aktetaseffecten kompas en kleitablet geven aan dat je het afgebeelde middel op de aktetas moet leggen om ze te onderscheiden van vrij te gebruiken middelen. Een of meerdere kompassen op je aktetas kunnen alleen gebruikt worden om artefacten te kopen. Een of meerdere kleitabletten op je aktetas kunnen alleen gebruikt worden om de kosten te betalen om een artefact uit je hand te spelen.
Aan het begin van ronde II, III, IV en V ontvang je tijdens het aanvullen van je hand ook het middel dat je in de voorbereiding boven de kaartrij hebt gelegd. Leg deze middelen op je aktetas. De middelen kunnen alleen gebruikt worden voor artefacten.
Als je de actie een kaart kopen uitvoert (als hoofdactie of als onderdeel van en effect), kun je zoals gebruikelijk een kaart uit de kaartrij kopen, maar je kunt ook een artefact uit je archief kopen. De eerste keer dat je archief leeg is, ontvang je een kompas voor op je aktetas. Daarna vul je het archief aan met de bovenste 3 kaarten van de artefactenstapel. Dit is de enige manier waarop je archief ooit aangevuld kan worden. Het archief kan maximaal 1 keer per spel aange vuld worden.
De kaart Talenkennis heeft een tabel met drie vrije acties. Je opties zijn afhankelijk van het aantal artefactkaarten dat op dat moment in je speelgebied liggen: als er o liggen, dan ontvang je een munt, als er 1 ligt, dan mag je kiezen voor een munt of voor een kompas op je aktetas, als er 2 of meer liggen, dan zijn alle opties beschikbaar en kies je er één van. Elke artefactkaart in je speelgebied telt, inclusief een artefact dat je deze ronde hebt gekocht of een artefact dat je voor het reissymbool wit je hand hebt gespeeld. (De artefacten in je archief liggen echter niet in je speelgebied!)
Wanneer je met de verkenner speelt, gebruik je maar 1 archeoloog. Leg de andere terug in de doos. Neem de 3 snackfiches en leg het snackfiche met het kompas op veld III boven de kaartrij en de andere 2 op de daarvoor bestemde velden op je spelersbord.
De kaarteffecten van Wandeltocht en Cartografie moeten met een snackfiche betaald worden. Als je bijvoorbeeld Wandeltocht speelt en ervoor kiest om een tentlocatie te activeren, moet je een beschikbaar snackfiche op de kaart leggen (en de kosten van het fiche betalen, indien van toepassing). Dit betekent dat het fiche niet kan worden ingezet om je archeoloog deze ronde opnieuw te gebruiken. Het fiche blijft in je speelgebied liggen, zelfs als de kaart wordt vernietigd. Het fiche komt pas aan het einde van de ronde weer op je spelersbord.
Je hebt maar één archeoloog die meerdere keren per ronde gebruikt kan worden. Als de archeoloog op je spelersbord staat, kun je hem volgens de gebruikelijke regels naar een locatie sturen. Als je archeoloog op en locatie staat, kun je er nog steeds een opgraving mee doen of en locatie mee ontdekken als je ten minste één ongebruikt snackfiche hebt.
Wanneer je je archeoloog opnieuw gebruikt, neem dan een snackfiche van je spelersbord, en leg het fiche gedekt op de te verlaten locatie. Betaal ook de eventuele kosten op het snackfiche. Daarna verplaats je de archeoloog naar een nieuwe locatie volgens de gebruikelijke regels en betaal je de gebruikelijke reiskosten.
Je mag je archeoloog nooit verplaatsen naar een locatie waar al een snackfiche ligt. Dit geldt ook voor locaties met plaats voor twee archeologen en voor het effect verhuizen. Andere spelers negeren je snackfiches. Snackfiches „bezetten" geen locaties of velden. Wanneer je een snackfiche gebruikt om en locatie met een bewaker te verlaten, ontvang je geen angst.
Je begint het spel met 2 snackfiches. Het derde snackfiche is vanaf ronde III beschikbaar. Je mag de snackfiches in en volgorde naar keuze gebruiken. Als ze allemaal ingezet zijn, kun je de archeoloog in die ronde niet meer gebruiken. Snackfiches gaan aan het einde van de ronde terug naar je spelersbord. Je kunt een snackfiche gebruiken voor elke opgraving- of ontdekactie, als hoofdactie of als en deel van een ander effect. Je gebruikt geen snackfiche voor effecten die en geplaatste archeoloog terughalen of verhuizen.
Speel je met de Mysticus dan heb je ook bepaalde extra opties. Doordat je vernietig een kaart effecten op je startkaarten hebt, heb je meer mogelijkheden dan normaal om angstkaarten te vernietigen. Telkens wanneer je een angstkaart vernietigt (op welke manier volgens de spelregels dan ook), leg je de kaart op een speciale ritueelstapel op je spelersbord. Deze angstkaarten kunnen voor rituelen gebruikt worden en ze leveren aan het einde van het spel geen minpunten op. Als de stapel met angstkaarten op het speelbord leg raakt, ontvangen spelers angsttegels in plaats van angstkaarten. Als je en angsttegel vernietigt, telt deze als een angstkaart voor rituelen. Leg de tegel op je ritueelstapel.
Alle unieke startkaarten in je bezit kunnen vernietigd worden om een ritueel uit te voeren. Met je unieke afgodsbeeldeffect kun je ook een ritueel uitvoeren. In tegenstelling tot alle andere afgodsbeeldeffecten, geldt het uitvoeren van het ritueel als hoofdactie tijdens je beurt. Kies één van de rituelen afgebeeld onder de ritueelstapel. Om de kosten te betalen leg je 2, 3 of 4 angstkaarten van de ritueelstapel terug op de angststapel op het speelbord. Leg 2 angstkaarten terug om goud en een kompas te ontvangen. Leg 3 angstkaarten terug om een artefact te kopen met een korting van 3 kompassen. Leg 4 angstkaarten terug om gratis een bewaker te over winnen op een locatie waar je archeoloog staat.
Je hebt geen vier, maar vijf velden voor afgodsbeelden. Als je en veld gebruikt dat is gemarkeerd met het symbool voor een angstkaart dan ontvang je een angstkaart in je speelgebied. Als je een effect kiest waarmee je mag een kaart mag vernietigen, kan de net ontvangen angstkaart onmiddellijk worden vernietigd. Vergeet niet dat je de velden niet op volgorde hoeft te gebruiken.
Na het aanvullen van je hand tot 5 kaarten (ook aan het begin van het spel), neem je een angstkaart van de angststapel op hand. Je begint elke ronde met 6 kaarten. Als de angststapel leg is, negeer je deze vaardigheid.
Elk van de 4 startkaarten van de Mysticus heeft het effect vernietig deze kaart naar het vuur. Dit is geen vrije actie. Het vuur is alleen van toepassing wanneer je de kaart voor het effect speelt, niet wanner je hem op een andere manier vernietigt. Je kunt vuur het effect niet gebruiken als je ritueelstapel niet genoeg angstkaarten bevat om voor een ritueel te betalen.
Om één van de nieuwe onderzoekssporen te gebruiken, leg je het gewoon op het onderzoeksspoor van één van beide kanten van het speelbord. We raden aan de kant met de Slangentempel te gebruiken, omdat de locaties interessantere reiskosten hebben.
Als je de Apentempel of de Hagedistempel onderzoekt, kan je interessante informatie over de geschiedenis van Arnak vinden voordat je het einde van het spoor bereikt hebt. Als je vergrootglas dicht genoeg bij de tempel ligt, kun je en tempeltegel onderzoeken in plaats van vooruit te gaan op het onderzoeksspoor.
Als je vergrootglas één rij onder de tempel ligt, kun je de actie onderzoek gebruiken om een zilveren tempeltegel van 6 punten of en bronzen tempeltegel van 2 punten te kopen in plaats van vooruit te gaan op het spoor. De kosten van de tegel zijn hetzelfde als wanneer je op de tempelrij staat. Als je twee rijen van de tempel verwijderd bent, kun je alleen een bronzen tempeltegel van 2 punten kopen. De gouden tempeltegels van 11 punten kun je alleen kopen als je op de bovenste rij van het onderzoeksspoor staat.
Op sommige rijen op het onderzoeksspoor betaal je naast de middelen ook reiskosten. Betaal de reiskosten op de gebruikelijke manier.
Voor het onderzoeksspoor van de Apentempel gelden speciale regels. Alle onderzoekbonustegels zijn geheim en worden in gedekte stapels gelegd, zoals ze gebruikelijk alleen in de tempelrij te vinden zijn. Als een speler zo'n veld bereikt, bekijkt hij de tegels en kiest er één van. De andere tegels legt hij gedekt terug. Elke stapel bevat evenveel tegels als het aantal spelers. Het is mogelijk om een tweede tegel van dezelfde stapel te krijgen, als er één is overgebleven als je logboek dat veld bereikt.
Leg op dit veld een willekeurige artefactkaart die precies drie kompassen kost. Schud de stapel met artefactkaarten en draai kaarten open totdat je een kaart met deze kostprijs vindt. Leg de kaart open op het daarvoor bestemde veld. Schud de opengedraaide kaarten opnieuw door de artefactenstapel. Bij de rij van het artefact moet je vergrootglas an de linkerkant verder, naar het veld met het artefact. Je logboek moet verder over de velden aan de rechterkant. Het logboek kan beide velden onderzoeken ook al ligt je vergrootglas nog steeds bij het artefact. Wanneer je vergrootglas het veld met het artefact bereikt, mag je het effect van het artefact gebruiken zonder de kosten voor dat artefact te betalen. Behandel het artefact alsof het op het onderzoeksspoor is gedrukt. Geen enkele speler kan het artefact kopen, verplaatsen of vervangen.
Je kan ook de Hagedistempel spelen. Nadat je de afgodsbeelden op het speelbord hebt gelegd, schud je de 4 overgebleven afgodsbeelden en leg je deze in een gedekte stapel naast de rij. Na het schudden van de bewakertegels leg je één bewaker gedekt op dit veld.
De bewaker wordt opengedraaid zodra het vergrootglas van een speler die rij bereikt. Geen enkele onderzoeksteen van en speler mag verder dan de bewaker verplaatst worden totdat de bewaker is overwonnen. De bewaker kan overwonnen worden alsof de onderzoekstenen van de spelers archeologen zijn op een locatie met een bewaker. Je kunt bijvoorbeeld als hoofdactie de kosten betalen om de bewaker te overwinnen als je vergrootglas die rij heeft bereikt. Maar de andere manieren om een bewaker te overwinnen zin ook mogelijk: revolver of oorlogsknots werken als je hier en onderzoeksteen hebt liggen. Berenval werkt zolang geen enkele andere speler die rij heeft bereikt (maar hij werkt niet voordat de bewaker is opengedraaid). Effecten die een bewaker kunnen verplaatsen mogen echter niet gebruikt worden om een bewaker van of naar het onderzoekspoor te verplaatsen. Als de bewaker aan het einde van en ronde niet is overwonnen, ontvang je 1 angstkaart voor elk van je onderzoeksteen op het veld van de bewaker.
Als je tijdens het spel meer voorwerpen en artefacten wilt zien, kun je de variant met de rode maanstaf spelen. Daarbij worden an het einde van de ronde de 2 voorwerpen en de 2 artefacten die het dichtst bi; de maanstaf liggen vernietigd vóórdat de rode maanstaf naar rechts verplaatst wordt om de volgende ronde aan te geven.
Pluspunten
+ De expeditieleiders zorgen voor iedere speler voor een ander spel.
+ De onderzoekssporen zijn uitdagender.
+ Het spelmateriaal is prachtig.
+ Je kan zelf kiezen welke spelelementen je toevoegt.
+ De uitbreiding is niet moeilijk, maar voegt genoeg toe.
Minpunten
- Sommige karakters hebben betere opties dan de ander.
Beoordeling
Keer terug naar het mysterieuze eiland Arnak, maar deze keer met nieuwe spelelementen. Zo kan je met één van de zes expeditieleiders spelen. Deze expeditieleiders hebben ieder hun eigen unieke vaardigheid die je kunnen helpen tijdens het spel. Je kan daarnaast ook twee nieuwe tempels onderzoeken en de schatten die daarbij horen. Ontdek nieuwe locaties en versla nieuwe bewakers, allemaal interessante elementen die het spel nog uitdagender maken!
Dankzij deze uitbreiding worden er wel 6 expeditieleiders aan het spel toegevoegd. Deze expeditieleiders hebben allemaal hun eigen vaardigheden, waardoor het spel voor iedere speler net even een beetje anders wordt. Wel vind ik dat door deze expeditieleiders sommige spelers meer voordeel hebben dan de ander en sommige zijn ook moeilijker dan de ander. Je kan natuurlijk ook hebben dat jij en een andere speler precies dezelfde expeditieleider willen om mee te spelen. Je kan dan wel loten en zo bepalen wie met welke expeditieleider speelt. Ook het niveau verschilt nogal, dus je kan altijd afspreken dat je probeert met expeditieleiders te spelen die even moeilijk of makkelijk zijn. Wel vind ik dat sommige expeditieleiders echt wel positieve eigenschappen met zich mee brengen. Zo heb je bijvoorbeeld de kapitein, deze expeditieleider brengt een extra archeoloog met zich mee.
Het basisspel van Arnak kent twee onderzoekssporen, maar wil je het wat uitdagender? Geen probleem, de uitbreiding kent twee nieuwe onderzoekssporen die wat moeilijker zijn. Daarnaast zijn er op de weg naar boven ook nieuwe elementen te vinden, zoals een bewaker of artefact. Ook kan je, als je nog niet helemaal boven bent, alsnog tempeltegels komen en dus al punten scoren.
Er worden door deze uitbreiding ook spelelementen toegevoegd die we al kennen uit het basisspel, zoals nieuwe artefacten, voorwerpen, assistenten, bewakers, locatietegels en afgodsbeelden. Deze elementen spelen zo goed op het basisspel in dat ik ze niet meer kan onderscheiden. Misschien was het wel handiger geweest dat er ergens een symbool op de onderdelen had gestaan, zodat je kan onderscheiden wat bij de uitbreiding hoort.
Ik vind de uitbreiding echt een super leuke toevoeging. Je hoeft niet eens met alle elementen te spelen. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een ander onderzoeksspoor te gebruiken of alleen de expeditieleiders. De keuze is aan jullie, maar het is geen moeilijke uitbreiding en dus kan je het ook al gelijk spelen met spelers die nog niet gewend zijn.
Enthousiast geworden na het lezen van de review? Je koopt het spel hier.
Comments